Daj se na seznam!

PRI DRUŠTVU ZVEZDNI OTROCI SE PRIDRUŽUJEMO AKCIJIDAJ SE NA SEZNAM in povečaj možnosti za preživetje bolnikom s krvnimi raki!

KJE: Lendava, Kolesarski center Murania

KDAJ: 9. marec 2018 od 12:00 – 17:00

Za mnoge bolnike s krvnim rakom je presaditev krvotvornih matičnih celic (KMC) edina možnost za preživetje. Obsežnejši kot je register, večja je možnost, da se bo v njem našel bolniku ustrezni darovalec.

Vpis v register je enostaven, nič ne boli, dolgoročno pa lahko nekomu reši življenje. V register se lahko vpiše vsaka zdrava oseba, stara od 18 do 45 let. Postopek je zelo preprost. Vse, kar je potrebno storiti, je, da izpolniš zdravstveni vprašalnik, pristopno izjavo in oddaš bris ustne sluznice. Več o vpisu v register in morebitnem darovanju KMC najdeš na www.dajsenaseznam.si ali Facebook skupini https://www.facebook.com/DajSeNaSeznam/ .

Pridruži se družini potencialnih darovalcev KMC, ki so vpisani na seznam registra Slovenija Donor in povečaj možnosti za preživetje bolnikov s krvnimi raki. Ker je skladnost bolnikovih in darovalčevih KMC geografsko in etnično pogojena, je izrednega pomena, da se na seznam vpiše čim več prebivalcev Prekmurja z okolico, ki trenutno v registru nima veliko potencialnih darovalcev. Vemo pa, da veliko bolnikov s krvnimi raki prihaja tudi s tega območja Slovenije.

Te zanima, kako so darovanje KMC doživljali Slovenci, ki so že dobili priložnost rešiti življene s krvnim rakom? Klikni tule: https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=VMJJPxokw4s

Kaj pa zgodbe bolnikov, ki so čakali na darovalca? Klikni tule: https://www.youtube.com/watch?v=Axea8MwBJGs

Akcijo DAJ SE NA SEZNAM v Lendavi organizira Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L v partnerstvu z Zavodom RS za transfuzijsko medicino, Zavodom za turizem in razvoj Lendava, Klubom študentov Lendava, ter društvom Zvezdni otroci. Pobudnik akcije je Lendavčan gospod Peter Balažek.

Scroll to Top