Kdo smo

Pomoč Zvezdni otroci

Je novembrski večer. Čakate na največji dogodek, ki se ga veseli prav vsak človek- rojstvo Vašega prvorojenca. Telefon zazvoni in glas na drugi strani pravi:

Čestitamo, postali ste očka!

Naslednji dan po rojstvu šok … Informacija iz bolnišnice: “Vaš otrok se je rodil s prirojeno srčno napako in bo v roku mesec dni operiran”.

Pojavijo se vprašanja; Zakaj moj otrok, kaj sem komu storil, da se to dogaja …

Vse to sem doživel sam, leta 2009, ko se mi je rodila hčerka Klavdija. Do leta 2014 je bila 3x operirana na odprtem srcu v UKC Ljubljana. Tedaj je pa začel program otroške srčne kirurgije razpadat, zato smo na načrtovano operacijo novembra 2014 bili napoteni v Izrael.

Kako pa zdaj naprej? Odhod v nepoznano državo. Kako bi pokrili stroške bivanja, saj je država 1x dražja kot naša?

Tedaj se je pojavila pomoč od mamice, ki je imela otroka z podobno srčno napako in podobnimi izkušnjami, le da je v Izraelu že bila, imela pa je pa društvo, ki v takih primerih pomaga.

Z njeno pomočjo smo srečno opravili potovanje bivanje in povratek. Po povratku sem se odločil pridružiti društvu in na podlagi lastnih izkušenj pomagati staršem, ki bodo rabili podobno pomoč kot sem jo sam.

Februarja 2019 sem ustanovil novo društvo z nazivom Zvezdni otroci Slovenije, katerega namen je pomagati finančno in logistično staršem otrok, ki potrebujejo zdravljenje v tujini in po operativne terapije.

Pomoč Zvezdni otroci
Pomoč Zvezdni otroci

Društvo je ustanovljeno z namenom pomoči staršem otrok, kateri potrebujejo zdravljenje v tujini, in pooperativne terapije.

Pomagali bomo finančno, kolikor seveda le lahko in logistično, saj je v večini primerov potrebno zdravljenje in bivanje, vključno s starši, v tujini.

Finančna sredstva za pomoč zbiramo z raznimi prireditvami in organizacijo koncertov, ter prostovoljnimi prispevki posameznikov in podjetij. Več o predvsem mojih dobrodelnih akcijah si preberite na facebook strani Zvezdni otroci Slovenije in internetni strani zvezdni-otroci.si

Predsednik društva Zvezdni otroci Slovenije:

Sašo Kavaš

Potrebujete pomoč? Želite donirati?

Scroll to Top