Dobrodelna”bitka” v peki nabodal

V soboto 18.6.2016 je naše društvo Zvezdni otroci, v sodelovanju s planinskim domom Obrtnik na Tojzlovem vrhu-Gaj nad Mariborom, pripravilo dobrodelno ˝Bitko˝v peki nabodal, katero je vodil voditelj Miro V Kodrič. Prireditev je bila sicer tekmovanje, vendar je potekala v prijateljskem vzdušju ter z namenom zbrati čimveč sredstev za starše otrok, ki rabijo zdravljenje v tujini.

V peki nabodal se je pomerilo 10 znanih osebnosti iz slovenije, 6 žensk in 4 moški.

Ženska ekipa: Nuša Rojs (pevka), Špela Hojnik (manekenka in udeleženka resničnostnega showa Kmetija:nov začetek), Saška Smodej (pevka zasedbe Skater), Ana-Mari Panker (udeleženka resničnostnega showa Big Brothe), Andrejka Pukšič (tv voditeljica oddaje ‘Ujemi sanje’) in Lia Pozvek (model in športnica).

Moška ekipa: Darko Klemen (zmagovalec resničnostnega showa MasterChef), Mark Tivadar (harmonikar), Samo Poštrak (zasedba Skater) in Matej Simčič (novinar in voditelj radia Brezje).

Tekmovalci so se pomerili v peki nabodal. Dobili so vse sestavine, ki se jih rabi za peko od oglja do zelenjave. Po predstavitvi navodil za peko, so se tekmovalci lotili priprave nabodal. Imeli so dobri 2 uri, da so pripravili vsaka skupina 3 porcije nabodal za žirijo, katero so zastopali Mihaela M. Kocbek (novinarka in tv voditeljica), Martina Drakulič (predstavnica Tojzlovega vrha), Tadej Konstantinovič (obiskovalec) in nadzornik ocenjevanja Sašo Kavaš (podpredsednik društva ZVEZDNI OTROCI). Žirija je ocenjevala okus in izgled krožnika z nabodal. Ker je bil na koncu rezultat izenačen, se je žirija odločila, da mora vsaka ekipa izbrati enega od članov, ki je nato moral v dobrih 20 minutah izdelati eno jed, ki je nato po oceni žirije odločila zmagovalca. Na koncu je z minimalno prednostjo zmagala moška ekipa. Celoten dogodek je posnela tudi ekipa oddaje Ujemi svoje sanje.

Pečena nabodala smo nato ponudili obiskovalcem dogodka, kateri so za ta nabodala prispevali prostovoljni prispevek. Organiziran je bil tudi srečelov, katerega izkupiček je prav taki šel za pomoč bolnim otrokom in njihovim staršem.

DOGODEK SO S SVOJIMI PRISPEVKI OMOGOČILI TUDI POKROVITELJI, BREZ KATERIH BI BILO TEŽJE: MLINOPEK d.d., LUŠT d.o.o., HLADE VINO, TRATNJEK d.o.o., VIDEOSTUDIO SIGNAL, RADIO BREZJE 106,8 MHz, RADIO POHORJE 101,3 MHz, BK TV, RADIO 105 104 MHz.

 

To je bil prvi tovrstni dogodek, ki ga je organiziralo naše društvo in vem, da ni bil zadnji!!

PODPREDSEDNIK DRUŠTVA ZVEZDNI OTROCI: Sašo Kavaš

FOTO: MVK

BITKA_NABODALA_15 BITKA_NABODALA_16 BITKA_NABODALA_17 BITKA_NABODALA_18 BITKA_NABODALA_19 BITKA_NABODALA_20 BITKA_NABODALA_21 BITKA_NABODALA_22 BITKA_NABODALA_23 BITKA_NABODALA_01 BITKA_NABODALA_02 BITKA_NABODALA_03 BITKA_NABODALA_04 BITKA_NABODALA_05 BITKA_NABODALA_06 BITKA_NABODALA_07 BITKA_NABODALA_08 BITKA_NABODALA_09 BITKA_NABODALA_10 BITKA_NABODALA_11 BITKA_NABODALA_12 BITKA_NABODALA_13 BITKA_NABODALA_14