Hvala Slovenija od Julijana

 

20.06.2018 smo po klicu na pomoč staršev 6 letnega Julijana Peterke iz Cankove začeli akcijo “Pomagajmo Julijanu”.

Akcija se je v petek 29.06.2018 zelo uspešno končala z zbiranjem prostovoljnih prispevkov v Maximusu v Murski Soboti.

V dobrih devetih dneh se je zbralo nekaj več kot 28.800€, katere bomo nakazali na poseben TRR račun, ki bo odprt za Julijana.

Slovenci smo spet dokazali, da stopimo skupaj, ko nekdo rabi pomoč, še posebej če so v stiski otroci.

HVALA VSEM VAM ZA VSAK VAŠ DAR!!

ZAHVALA CENTRU MAXIMUS, KI NAM JE ODSTOPILO ENO OD NJIHOVIH STOJNIC, NA KATERI SMO ZBIRALI PROSTOVOLJNE PRISPEVKE, TER PODJETJU LARS@SVEN, KI JE V PRETEKLEM TEDNU NA ENI OD PRIREDITEV V LJUBLJANI ZBIRALO SREDSTVA IN ZBRALO 2500€, KI SO JIH NAKAZALI ZA POMOČ JULIJANU!

 

Spodaj prilagam sporočilo za javnost staršev od malega Julijana, ki ste mu pomagali!

 

“ZA OTROKE JE DOBRO LE NAJBOLJŠE!”- dr Mishaly

PODPREDSEDNIK DRUŠTVA ZVEZDNI OTROCI:

Sašo Kavaš

 

Sporočilo za javnost

Cankova, 29.6.2018

ZAHVALA – »Nečesa ne dobiš zato, ker si bolan, temveč zato, ker imaš pred sabo prihodnost.«

Močno sem se razveselil, ko se je Julijanova zgodba razširila po vsej Sloveniji. Z ženo Matejo nisva mogla verjeti svojim očem – kamor koli sva pogledala, sva videla Julijana. Kakšna dobra dela so prišla od ljudi, veliko od vas še nikoli v življenju nisva srečala. In vse to za najinega sina Julijana.

Vaša skrb za Julijana je obrodila velike sadove, saj ste v desetih dneh zbrali 28.870,04 evrov. To je veliko več kot v tem trenutku potrebujemo. Zato smo v petek, 29.6.2018, dobrodelno akcijo sklenili.

Zbrani denar se bo nakazal na poseben račun, odprt samo za ta namen pri UniCredit banki. Kot sem zapisal v prošnji za pomoč, bomo sredstva porabili za nakup dveh naprav MotoMed Gracile (4.668,70€) in Komunikator (pribl. 4.106,25€). Preostanek denarja pa se bo uporabljal za Julijanovo zdravljenje v prihodnje. V tem primeru bom javnost obveščal o porabi denarja, ki se je zbral ob tej dobrodelni akciji.

Julijan bo po kratkem počitku nadaljeval s terapijami v sosednji Avstriji. V prihodnje pa ga verjetno čaka vsaj še ena operacija na srčku. Ne oziraje se na to, cilj zbiranja prostovoljnih prispevkov je zaenkrat dosežen. V vsakem primeru pa vas bom še naprej obveščal o Julijanovem zdravljenju.

V vsej tej preizkušnji sem se naučil, da nečesa ne dobiš zato, ker si bolan, temveč zato, ker je pred tabo prihodnost.

Veliko vas je. In vaš prispevek pomeni ravno to: Julijanu ste s svojo dobroto olajšali pot nazaj v zdravo življenje – prihodnost, katere je bil skoraj oropan; meni in ženi pa ste privabili solze v oči. Prav vsakemu od vas sva iz srca hvaležna. Resnično, družine so pomagale družini.

Mateja in Peter

 

 

Scroll to Top