“Roka pomoči” za Lino

Začel se je za nekatere najlepši mesec v letu, katerega pa bomo, zaradi trenutnih razmer ob pandemiji koronavirusa preživeli drugače, kot pretekla leta. A za vse leto 2020 ne bo leto za pozabo….tu mislim pa na družino Šukelj iz okolice Šentjanža, katera si bo leto 2020 zapomnila po motoričnem in verbalnem napredku njihove hčerke Line.

FOTO: https://giveyourhelpinghand.eu/

 

Pred nekaj dnevi sem med preklapljanjem med programi na eni od TV postaj med  informativnim programom zasledil zgodbo, oziroma klic na pomoč obupanih staršev 6 letne deklice Line, katera je pritegnila mojo pozornost, zato sem še isti dan kontaktiral dekličino mamo Mirjano in jim ponudil pomoč našega društva. Od mame Mirjane smo dobili naslednjo prošnjo:

Mirjana in Blaz Šukelj
Leskovec v Podborštu
8297 Šentjanž 

Društvo Zvezdni otroci Slovenije
g. Sašo Kavaš
Murska ulica 14
9231 Beltinci                                                                                           Leskovec v Podborštu, 9. 12. 2020

ZADEVA: Prošnja za finančno podporo terapij v hiperbarični kisikovi komori za Lino Šukelj

Spoštovani g. Sašo Kavaš,
sva Mirjana in Blaž Šukelj iz Posavja, starša zelo posebni, skoraj 6-letni deklici Lini, rojeni v 24-tednu nosečnosti, ki ji življenje nikakor ne prizanaša, ob tem neizmerno trpiva tudi starša. Lina je zaradi nedonošenosti utrpela nevrološke, gastroenterološke, dihalne in številne druge stiske, ki danes botrujejo njenim številnim diagnozam, z velikim razvojnim zaostankom in zmerno duševno motnjo na čelu. Lina je tako še vedno odvisna od 24-urne nege odrasle osebe, prav zato sem mama ostala doma, da jo negujem, terapiram in vozim na terapije k strokovnjakom terapevtom. Več o Lini in celi družini lahko preberete na spletni strani: https://giveyourhelpinghand.eu/
Za Lino sva starša uspela najti kombinacijo terapij, ki so po petih letih vegetiranja, kot edine začele pri hčeri kazati rezultate napredovanja na vseh področjih.. Gre za terapije z matičnimi celicami v Ukrajini in v hiperbarični kisikovi komori v Brežicah.
Ker je z naslova ukrepov za preprečevanje virusa kovid-19 propadlo kar nekaj dogodkov, kjer bi se zbiralo denar za najino Lino, sva se starša odločila, da Vas poprosiva za pomoč pri pokritju terapij za hiperbarično kisikovo komoro Bio 2 v Brežicah, ki jo vodi g. Domen Kodrič..
Iskreno Vam bomo kot družina hvaležni za pomoč pri poravnavi stroškov v povezavi s terapijami v hiperbarični komori. 
Vsem v društvu in vašim družinam želiva čaroben december, radosti in miru polne prihajajoče Božično-Novoletne praznike ter vse dobro v Novem Letu 2021.

S prijaznimi pozdravi.                                                                                                                                                    Mirjana in Blaž Šukelj

 

Mi smo se v društvu odzvali in s pomočjo donatorjev DARS in ENERGIJA PLUS, plačali terapije za Lino v hiperbarični kisikovi komori v Brežicah v vrednosti 1000€.

Vabim pa tudi Vas podpornike našega društva, da po svojih močeh donirate kak € in pomagate da družina čimprej zbere tudi še 10.000€, ki jih potrebujejo za zdravljenja z matičnimi celicami v Ukrajini. Donacije lahko nakažete na TRR, kateri je omenjen na internetni strani https://giveyourhelpinghand.eu/.  V kolikor, bi pa radi donirali preko nas, pa lahko donacije nakažete na TRR- s pripisom Lina, katerega najdete na naši internetni strani pod zavihkom “KJE SE NAHAJAMO”. Donirajo pa lahko tudi podjetja, ki nato prejmejo donacijsko pogodbo, s katero lahko potem uveljavljajo davčno olajšavo.

 

 

PREDSEDNIK DRUŠTVA ZVEZDNI OTROCI SLOVENIJE:

Sašo Kavaš

Scroll to Top