11. CMC festival 2019

7. in 8.06.2019 je v Vodicah potekal tradicionalni 11. CMC festival.

Kot vsako leto, se je tudi letos na odru zvrstilo 50 izvajalcev, ki so se predstavili s svojimi novimi skladbami. Nastopili so: Željko Bebek, Dražen Zečić, Mladen Grdović, Mia Dimšić, Colonia, Opća Opasnost, The Frajle, Neda Ukraden, Jasmin Stavros, Lille, Magazin, Zlatko Pejaković, Igor Delač feat. ZETZ, Tara & Ivan Zak, Tri mušketira, Mejaši, Nina Donelli & Tarapana Band, Tragovi, Ivana Kovač, Ljubavnici & Begini, Domenica, klapa Šufit, Alen Islamović & Enela, Dean Dvornik, Regina, Meri Andraković, Iva Ćurić, Maraaya, klapa Puntamika, Cecilija, David Temelkov, Nikolina Tomljanović, Berny & Taz Soldo ft. Suvy, Ausswinkl muzikanti, Vjekoslava Bach & Mario Rucner, Koktelsi, Mile Perkov, Dorotea Dumenčić, BQL feat. Nika Zorjan & Isaac Palma in Alya.

Letošnje leto je nastopilo največje število izvajalcev iz Slovenije.

Festival se je tradicionalno začel s petkovim jutranjim izletom z barčico, kjer so predstavili novo izdajo uradnega dvojnega CD-ja CMC festivala, svoj novi album je predstavila tudi skupina Opča opasnost. Popoldan je potekala tribuna z naslovom Domača glasba včeraj, danes jutri, kjer so predstavili tudi novo aplikacijo za poslušanje hrvaške glasbe preko internetnega streaminga.

Zvečer je kot  poslastica večera na glavnem odru  nastopila Severina, sledila  ji je skupina Magazin za katero je večer zaključil DJ Lorenzo. Na manjšem odru so nastopili Begini, Ljubavnici, Tara&Band ter Klapa More.

V soboto se je dogajanje začelo z opoldansko novinarsko konsferenco v hotelu Sky, kjer je Croatia records podpisala pogodbe o zastopanju Dražena Zečića, Alena Islamoviča in mlade pevke Meri Andrakovič. Po konferenci je glasbena skupina The Frajle  pripravila mini koncert.

Ob 21:00 uri se je pa začel veliki koncert CMC, na katerem  so potem svoje nove pesmi predstavili vsi že prej omenjeni glazbeni izvajalci. Spektakel na velikem odru je zaključil Alen Islamović s svojim koncertom. Vzporedno z njegovim koncertom so na malem odru nastopili Koktelsi in Bracera.

To je bil do sedaj največji CMC festival.

Naše društvo se je koncerta udeležilo v upanju na kak dogovor za koncert. Kako uspešni smo bili pa boste izvedeli v prihodnosti.

 

PREDSEDNIK DRUŠTVA ZVEZDNI OTROCI:

Sao Kavaš

 

FOTO: MiKo

Scroll to Top